Свържи се с нас

Спорт

Неприятна загуба за КВК Габрово

Published

on

Неприятна загуба допусна отборът на КВК Габрово при гостуването си на „ЛукОйл Нефтохимик“ – 3:0 в Бургас. Двубоят бе предаван по сателитния телевизионен канал на националната телевизи и продължи малко повече от час. Загубата на момчетата на Любомир Герасимов е трета в българската Суперлига за този сезон.

Двубоят за КВК Габрово не тръгна добре. Първата част беше спечелена от домакините – 25:20. Картината във втория гейм изглеждаше по различна. Габровските волейболисти показаха по равностойна игра, но допуснатите грешки в ключови моменти от тази част помогнаха на домакините да спечелят гейма – 25:23.

Равностойната игра продължи и в третата част. Габровци поведоха в нея и първото техническо прекъсване дойде с точка аванс за тях. След техническата пауза отборът на „ЛукОйл Нефтохимик“ съумя да покаже по-стойностна игра и със серия от седем последователни точки натрупа конфортна преднина. Бургазлии не изпуснаха инициативита до края на мача и се поздравиха с победата – 25:20.

След допусната загуба отборът на КВК Габрово заема 5-то място в НВЛ – Суперлига. Следващият двубой на габровци е пред родна публика в зала Орловец с отбора на Пирин Балканстрой – заемащ второ място в класирането.

Новини

„Янтра“ организира Детски турнир „Габрово Къп 2024“

Published

on

За трета поредна година ОФК „Янтра“, съвместно с Община Габрово, ще бъде домакин на Национален турнир по футбол „Купа Габрово 2024“. В предстоящото издание на надпреварата като партньор и съорганизатор се включва и Олимпия Футбол Клуб.

След успешното провеждане на първите две издания, тази година в турнира ще се включат над 300 деца на възраст между 7 и 13 години. В рамките на трите дни между 6-ти и 8-ми септември ще се изиграят 40 мача в три потока – Футбол 5 (родени 2016), Футбол 7 (родени 2015) и Футбол 11 (родени 2011).

Срещите при най-големите ще се играят на стадион „Априлов“ и официалния стадион „Христо Ботев“. Мачовете на Футбол 7 ще се провеждат едновременно на две игрища на големия терен с изкуствена трева в СК „Христо Ботев“, а двубоите на Футбол 5 ще са на малкия терен с изкуствена трева (клетката).

В отделните възрастови групи ще вземат участие отборите на Янтра, Лудогорец (Разград), Етър (Велико Търново), Олимпия (София), Розова долина (Казанлък), Делфини (Варна), Севлиево, Троян, Болярчета (Велико Търново) и Локомотив (Дряново).

Зареди още

Новини

Стартира третият сезон на програмата на Playmakers на УЕФА и Дисни

Published

on

За трета поредна година в Габрово ще се проведат безплатни тренировки за момичета по програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант „Дисни“, с мисия за популяризиране на футбола сред девойките.

Водещ партньор на инициативата през тази година на местно ниво е ДЮФК „Янтра 2013“ – Габрово.

Футболните тренировки ще се проведат на терена с изкуствена тревна настилка на спортен комплекс „Христо Ботев“, а при лошо време – в салона на Национална Априловска гимназия. Те ще стартират на 23 септември.

Заниманията са напълно безплатни и ще бъдат водени от треньора Преслава Василева. За допълнителна информация и предварителни записвания може позвъните на телефон: 0899836008.

Зареди още

Новини

Мартин Райнов облича екипа на „Янтра“

Published

on

Мартин Райнов е последното и най-звездно попълнение в състава на „Янтра“. Бившият капитан на „Левски“ пренебрегна оферти от клубове в елита и се връща у дома, за да облече зелено-белия екип.

„Да играеш за клуба на родния си град винаги е нещо по-специално, така е и за мен. Следя „Янтра“ от завръщането на отбора в професионалния футбол. Тимът надгражда с всяка изминала година. В клуба има добра организация, колективът е добър и за играчите остава само да мислят за футбол, всичко друго им е подсигурено с добри условия. Това трябва да носи успехи на терена и се надявам да имаме добри моменти заедно“, сподели Мартин.

Той е юноша на „Янтра“. Футболното му развитие продължава в школата на „Берое“, там дебютира и в професионалния футбол. Последователно бива отдаван под наем на „Етър“, „Сливен“ и „Банско“, а през сезон 2014/15 играе за „Хасково“.

Следва трансфер в „Локомотив“ (Горна Оряховица), преди халфът да се наложи като основен футболист в „Локомотив“ (Пловдив). През 2017-а се завръща в „Берое“ и взема капитанската лента на тима, а през сезон 2018/2019 преминава в „Левски“. За „сините“ Райнов има 78 мача, 2 гола и 3 асистенции и също носи капитанската лента. Участва и в четири мача от квалификациите за Лига Европа.

В чужбина е носил екипите на „Ашдот“ (Израел), с който пък игра в квалификациите за Лига на конференциите, и елитния румънски „Арджеш“. През пролетта на сезон 22/23 беше в състава на „Локо“ (София), а през миналия игра отново за пловдивския „Локомотив“.

Общо до момента Райнов има над 300 мача в професионалния футбол. За националния отбор на България Райнов дебютира на 10 октомври 2016 г. в световна квалификация срещу Швеция и до момента има участие в 8 срещи за „лъвовете“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица