Свържи се с нас

Политика

ГЕРБ – Габрово уважи военноинвалидите и ветераните от войните по повод Гергьовден

Published

on

ПП ГЕРБ – Габрово, Областната управа и Община Габрово осигуриха среща-обяд на военноинвалидите и ветераните от войните в навечерието на Деня на българската армия – Гергьовден,  съобщават от пресцентъра на партията. „Мнозина от вас са дали здравето си по бойните полета, затова наш дълг е да сведем глави пред вас, да продължим вашите идеали и да възпитаваме бъдещите поколения в любов и патриотизъм към България”, каза председателят на Габровския общински съвет Валерий Василев от ГЕРБ.

„Ние няма да забравим вашите дела и ще се стараем да ги продължим”, каза Валентин Станков от Областната управа, който поздрави военноинвалидите и ветераните от войните от името на областния управител Мариян Костадинов. Специални поздрави получи най-възрастният, дошъл на срещата, за да се види с колегите си от бойните полета – 99-годишният Димитър Белчев.

Новини

Епизод пореден: Партиите не постигнаха съгласие за състав на РИК – Габрово!

Published

on

На проведените при областния управител Мария Башева консултации не беше постигнато съгласие за състава на Районната избирателна комисия /РИК/ – Габрово.

Участниците постигнаха съгласие за определянето на председател на РИК – Мария Недева, предложена от коалиция ГЕРБ-СДС и секретар Ива-Мария Мариянова, предложена от партия Възраждане.

В разговорите участваха двама пълномощници на ДПС, упълномощени от различни представители на партията, които направиха отделни номинации, с което предложенията за заместник председатели станаха пет.

Не се постигна съгласие между двамата пълномощници на ДПС за техен член в РИК – Габрово, като така направените предложения ще бъдат изпратени в ЦИК, която да вземе решение за определяне състава на РИК – Габрово.

Съгласно Изборния кодекс, когато при консултациите за състава на РИК не е постигнато съгласие, ЦИК го определя служебно, въз основа на направените предложения на партиите и коалициите, които са участвали в консултациите.

Съставът на РИК – Габрово е с общ брой 13 членове, от които един председател, до четирима заместник – председатели и секретар, които не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

Зареди още

Новини

Областният свика консултации с партиите за предстоящия вот

Published

on

Областният управител на Габрово насрочи датата и часа за провеждане консултации между политическите партии и коалиции, във връзка с изготвяне на предложение за назначаване на Районна избирателна комисия Габрово (РИК) за организиране и провеждане на изборите за народни представители на 27 октомври т.г.

Консултациите ще се проведат тази неделя, 1 септември, от 09.30 часа, в Заседателната зала на Областна администрация Габрово.

Редът, условията и представителството за провеждане на консултациите, както и необходимите документи, са посочени в чл. 60 от Изборния кодекс и съответните решения на ЦИК.

Зареди още

Новини

БСП ще отбележи 133 години със събор на Бузлуджа

Published

on

Уважаеми съграждани, съмишленици, социалисти,

Тази година традиционният митинг – събор на БСП на Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе на 27 юли (събота).

Да отпразнуваме заедно 133-та годишнина на организираното социалистическо движение в България и празника на Българската социалистическа партия! Всички желаещи да посетят събитието, могат да ползват организиран транспорт до върха и обратно.

Транспортът е безплатен. Предварителното записване е препоръчително, за да сте сигурни, че ще можете да пътувате.

Записване в офиса на Общински съвет на БСП – Габрово, на адрес: ул. Чардафон 19 , или на телефон +359886031737, всеки работен ден до 26 юли 2024 година, включително, от 09.00 до 12.00 часа.

Осигурени са автобуси, които ще тръгнат в 08.00 часа на 27.07 /събота/ от площад „Възраждане“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица