Свържи се с нас

Новини

Авария ден преди рязането на лентичката на Водния цикъл!

Published

on

_MG_1733

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В навечерието на официалното откриване на интегрирания проект за Воден цикъл на Габрово и прерязването на лентичката му, което според градската мълва ще бъде направено  лично от Премиера на България Бойко Борисов,  жителите на областния град станахме свидетели на поредна авария, спукани тръби и нова доза компрометиран скороположен асфалт.

За разлика от погледната тераса над Янтра, която падна в коритото на реката „чак“ на 33-я ден, Водният цикъл не можа да издържи дори до неговото тържествено финализиране и поднесе своята „поредна скрита изненада“ на ръководителите си, както и на много габровци.

_MG_1754

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Този път аварията възникна в района на новото кръгово кръстовище до бившата Консултативна поликлиника, което мобилизира почти целият ресурс на ВиК Габрово и фирмата – изпълнител да отстранят повредата на ул.“Брянска“.

_MG_1750

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

По думите на ръководителя на Водния цикъл причината за ситуацията се крие в аварирало ново сградно отклонение, което вече е подменено и се подготвят дейностите да бъде положен отново асфалт. От казаното не стана ясно обаче дали новият асфалт ще бъде положен в рамките на цялото кръстовище, по цялата ул.“Брянска“ или само в рамките на аварията, което предстои да разберем.

Учудващо и скандално се оказа желанието на Звеното за управление на проекта и ВиК Габрово да покрият случаят. Информация за аварията не можеше да бъде намерена нито на страницата на водното дружество, нито на официалния сайт на проекта, като двете институции първоначално „не знаеха“ за нея.

_MG_1762

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

При извършената журналистическа проверка, репортер на „Габрово Нюз“ се натъкна на арогантно поведение и отношение от страна на работещите на мястото на аварията, с отказ да бъде дадена каквото и да било яснота, защо новоасфалтираната улица е отново разкопана.

При направеното журналистическо разследване установихме, че още вчера в ранния следобед се е спукала тръба, която е нарушила цялостта на пътната настилка. Освен това цяла нощ се е работило за отстраняване на аварията, а днес по спешност бе извикана и специализирана техника за полагане на асфалт, за да бъде всичко възстановено за „Големия ден” и лентичката да бъде прерязана в срок.

_MG_1743

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Живеещи граждани в района на Консултативна поликлиника коментираха пред „Габрово Нюз“, че цяла нощ работници са работели по аварията, защото трябва да се приключи възможно най-бързо, тъй като се очаква Премиерът да пристигне в нашия град, за да открие обектите по проекта.

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

За огромно съжаление на всички нас, оставяме с впечатление, че се прави опит аварията да бъде покрита, а всичко около нея да бъде заровено под новия асфалт. Надяваме се, че показаното в случая партньорство между ВиК Габрово и фирмите – изпълните по Водния цикъл ще бъде съхранено във времето и занапред, като с тази скорост ще се ремонтирана и отреагира по всяка авария, възникнала в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица