Свържи се с нас

Новини

„Янтра“ допусна поражение при гостуването си в Монтана

Published

on

„Монтана“ измъкна победа с 1:0 като домакин на „Янтра“ в среща от 14-я кръг на първенството във Втора професионална лига. Това беше първа загуба като гост за габровския тим от началото на сезона, а съставът на Танчо Калпаков запази статута си на непобеден домакин до момента.

Отборът ни изигра силен мач на стадион „Огоста“ и незаслужено си тръгна като победен. Съставът на Тодор Киселичков беше много солиден и напълно равностоен на домакините, но една грешка му коства загубата. Тя дойде в 76-ата минута. Мартин Сораков изведе великолепно Илия Русинов в наказателното поле и той с удар покрай Борис Груев донесе трите точки на Монтана.

„Янтра“ имаше две добри възможности през първата част. В 28-ата минута Мартин Райнов отне топката в центъра и след бърз преход изведе отдясно Мартин Тошев, но ударът на нападателя мина над гредата. Мартин Ганчев малко по-късно също се озова на добра позиция, но се забави със завършващия удар и Денис Динев го парира.

„Монтана“ имаше своя шанс в 38-ата минута, в която Вакадинов отправи опасен удар към габровската врата, но Груев улови. През втората част битката в центъра и надлъгването продължи до 76-ата минута, в която Валентин Цветанов „заспа“ и пропусна включването на Илия Русинов, който изведе домакините напред.

„Янтра“ хвърли всичките си усилия в търсене на изравнително попадение и беше много близо до него в 85-ата минута. След центриране в наказателното поле Тони Иванов намери Мартин Райнов, който овладя на гърди и от въздуха стреля със завъртане, но право в ръцете на вратаря Васил Симеонов. В края Тодор Киселичков пусна и Цветелин Радев като централен нападател до Мартин Тошев, но това също не донесе резултат.

Футболистите на „Монтана“ успяха с бавене да пропилеят доста от оставащото време и срещата завърши при резултат 1:0. Следващият мач на „ковачите“ за първенството е на 4-ти ноември, понеделник, от 14:45 срещу лидера „Пирин“ на стадион „Христо Ботев“.

Преди това габровският тим ще приеме „Локомотив“ (София) в двубой от 1/16-финалите на турнира Sesame Купа на България. Този мач е идния вторник, 29 октомври, от 13.30 часа.

Новини

Започва изграждане на Кръговото до Централната поща в Габрово

Published

on

До края на година започва изграждането на кръгово кръстовище при бул. „Васил Априлов“ и ул. „Юрий Венелин“ в Габрово, съобщиха от местната общинска администрация.

През зимните месеци ще се работи по подземната инфраструктура в периферията на кръстовището без сериозни ограничения на движението за пътните превозни средства, утчони зам.-кметът на община Габрово инж. Деян Дончев.

Целта на проекта е подобряване на организацията и безопасността на движението на кръстовището, разпределящо основни пътникопотоци и намаляване на предпоставките за пътно-транспортни произшествия.

Към момента кръстовището е четириклонно и светлинно регулирано. През него преминават ул. „Юрий Венелин“ и бул. „Априлов“, съвпадащи с Републикански път I-5 /E85/.

Кръстовището е важен транспортен възел, разпределящ пътникопотоци в стратегически посоки за града – направлението Велико Търново – Шипченски проход.

През месец март тази година кметът на Габрово Таня Христова подписа споразумението за финансиране на обекта. Той е част от Инвестиционната програма за общински проекти.

Зареди още

Крими

Предизборни нарушения в Габровско: Прокуратурата е сезирана по 8 преписки

Published

on

Вчера на територията на област Габрово се проведе мащабна специализирана полицейска операция, насочена към противодействие на престъпленията срещу изборното законодателство и превенция на конвенционалната престъпност.

Операцията обхвана множество населени места и беше реализирана с участието на служители от охранителна, икономическа, криминална и пътна полиция при ОДМВР – Габрово, както и екипи на Зоналното жандармерийско управление от Плевен. Резултатите от нея бяха съобщени днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В хода на акцията бяха изградени контролно-пропускателни пунктове в различни райони на областта. На тези пунктове бяха извършени проверки на 530 лица и 406 моторни превозни средства. Проверени бяха и редица търговски обекти, включително 60 магазина, 6 заложни къщи, 1 златарско ателие, 13 питейни заведения и 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали. Инспекциите обхванаха също така 4 автоморги, автосервизи и депа.

В резултат на проверките са били заведени 8 преписки за нарушения на изборното законодателство, които вече са докладвани на прокуратурата. Изготвени са 25 протокола за полицейско предупреждение, а 20 лица с криминални прояви са били инспектирани.

По време на операцията бяха регистрирани общо 6 престъпления, от които 3 са свързани с наркотици, а останалите 3 – с увреждане на имущество. Полицията продължава разследванията по тези случаи.

Операцията е част от засилените мерки за сигурност в региона, като целта е да се гарантира спазването на изборното законодателство и да се противодейства на престъпността.

Зареди още

Новини

Кулинарният базар на ЖБД „Майчина грижа“ събра 2 344 лв за талантливи деца

Published

on

На 14 октомври, Петковден – духовния празник на Габрово, се проведе традиционният благотворителен кулинарен базар, организиран от Женско благотворително дружество „Майчина грижа“.

Събитието се превърна в пореден пример за силата на местната общност, като събраните средства в размер на 2 344 лева ще бъдат насочени към Фонд „Стефана Богдан Генчева“. Фондът предоставя стипендии на талантливи деца от Габрово в областите на науката, изкуството, културата и спорта.

Средствата ще подкрепят участието на децата в национални и международни конкурси и олимпиади, както и ще помогнат на деца в неравностойно социално положение да развият своя потенциал. ЖБД „Майчина грижа“ изрази своята благодарност към всички, които се включиха в благотворителния базар – от тези, които дариха продукти и пари, до всички, които направиха покупка или просто подкрепиха каузата с дарения.

Специална благодарност беше изразена и към Общинския съвет по наркотични вещества – Габрово за логистичната подкрепа. Традицията на кулинарния базар на Петковден показа силата на сътрудничеството в Габрово и доказа, че когато общността се обединява около значими каузи, възможностите за подкрепа на младите таланти стават реалност.

Базарът привлече както индивидуални дарители, така и фирми, които с готовност предоставиха своя продукция. Сред щедрите дарители са:

  • Дарина Маринчевска, Диана Николова, Маргарита Рашкова, Пепа Боева, Красимира Василева, Милена Пенчева, Десислава Горанова, Миглена Саратлиева, Ивелина Минчева, Тотка Христова и г-жа Христова от Магазин Кам, които предоставиха домашно приготвени кулинарни изкушения.
  • Местни фирми, които също подкрепиха събитието със своята продукция: Пекарна „Светофара“, Сладкарница „Виена“, Пекарна „Николови“ и Пицария „Мания“.

Освен дарения в натура, базарът получи и парични дарения от:

  • Сава Пенчев – 100 лв.
  • Механа към РЕМО „Етър“ – 100 лв.
  • Галина Банковска – 50 лв.
  • Таня Бонева – 50 лв.
  • И много други дарители, които направиха парични вноски или заплатиха по-големи суми от стойността на закупените продукти.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица