Свържи се с нас

Крими

Съдят двама габровци, ограбили и пребили украинец

Published

on

Окръжната прокуратура в Габрово внесе обвинителен акт в Окръжен съд – Габрово срещу двама габровци, с инициали В.Н. и Д.С., извършили грабеж рано сутринта на 25 юни м.г., в Габрово, в тунел на ул. „Чумерна“, между № 22 и № 24. Двамата, като съизвършители, отнели чужди движими вещи (мобилен телефон, златна гривна и сребърен ланец със сребърен кръст на обща стойност 2 701 лв.) от владението на гражданин на Република Украйна, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила.

Те нанесли удари с ръце в областта на главата и лицето на пострадалия, издърпали със сила и скъсали сребърен ланец от врата му и златна гривна от ръката му. В резултат на това му причинили телесно увреждане, представляващо счупване на долната челюст на две места, довело до трайно затрудняване на дъвченето и говоренето – средна телесна повреда по смисъла на чл.129 ал.2 от НК.

Деянията им са квалифицирани по чл.199 ал.1 т.3 пр.2 във вр. чл.198 ал.1, във вр. чл.20 ал.2 от НК. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Габрово. Съгласно чл.31 ал.3 от Конституцията на Република България  и чл.16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Крими

Жена открадна две златни кръстчета и медальон от ателие в Габрово

Published

on

33-годишна жена бе хваната след като извърши кражбата на две златни кръстчета и медальон от бижутерски магазин в Габрово.

Престъплението било извършено вчера, 14 октомври, около 14.00 часа, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Малко след получаване на сигнала за кражба, отзовалият се на място полицейски екип установил и задържал крадлата, у която били намерени вещите, предмет на престъплението.

Задигнатите бижута били иззети, като по случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Крими

Близо 1 300 нарушения за скорост само за седмица в региона

Published

on

През изминалата седмица на територията на област Габрово са настъпили общо шест пътнотранспортни произшествия, от които едно тежко, при което е пострадал един човек. За седмицата са констатирани общо 1 296 нарушения, от които 759 за превишена скорост.

Тези данни съобщи старши инспектор Момчил Григоров по време на брифинг, на който беше представена информация, свързана с пътнотранспортната обстановка.

По думите на инсп. Григоров установените водачи, шофирали след употреба на алкохол, са общо трима, а един водач е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол. За периода са установени неправоспособни водачи са двама. Съставени са били общо 72 акта, а наложени глоби с фиш са 465.

Най-честите нарушения, констатирани от пътните полицаи, са неправилно пресичане и неизползването на обезопасителен колан. Хванатите да пресичат неправилно са 34-ма, а тези които са санкционирани за колан са 52-ма. А общо глобените за неспазване на пътни знаци и маркировка са 118 водачи, стана известно още от думите на инсп. Григоров. Двама шофьори са отнели предимството на пешеходец, за което е било взето отношение от органите на реда.

През настоящата седмица на територията на областта ще се проведе специализирана полицейска операция по метода на „широкообхватния контрол“, в която ще участват и екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“, Областен отдел „Автомобилна администрация“- Габрово, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите.

От 15 до 20 октомври ще се проведе специализирана полицейска операция за контрол над водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства.

Предвидени са и полицейски операции с ротация на екипи между структурните звена. Продължава контролът на пътното движение по бул.“Могильов“ спрямо всички участници в движението. Ще се извършват проверки по пешеходните зони в Габрово с цел установяване на водачи, нарушаващи правилата за управление на индивидуални електрически превозни средства.

От вчера, 14 октомври, в училищата стартираха лекции по пътна безопасност сред най-малките ученици.

От началото на годината на територията на област Габрово са настъпили общо 53 тежки пътнотранспортни произшествия, при които ранените са 68, а загиналите двама. През първите десет дни на месец октомври са настъпили три тежки пътнотранспортни произшествия с трима ранени.

Зареди още

Крими

Полицията в Габрово арестува мъж, задигнал кола „на ключ“

Published

on

За броени дни криминалисти от габровската полиция задържаха мъж, противозаконно отнел „БМВ“. Сигналът за автокражбата бил получен на 5 октомври.

Собственикът посочил пред разследващите, че оставил автомобила отключен и с контактен ключ. По-късно МПС било открито изоставено на друга улица в града.

В рамките на образуваното досъдебно производство били предприети оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които бил установен извършителят на деянието. Това е 43-годишен жител на село Върбовка, община Велико Търново.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти са установили, че 29-годишен габровец е увредил две гуми на л.а. „Дачия“, паркиран на улица в града. По случая е заведена преписка.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица