Свържи се с нас

Крими

Задържаха двама младежи при акция за наркотици в Габрово (снимки)

Published

on

През вчерашния ден на територията на Габрово се проведе специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, в хода на която са задържани двама младежи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

На бул.„Стефан Караджа“ автопатрулен екип спрял “Фолксваген Голф“, управляван от 18-годишен габровец. На място била извършена проверка за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за марихуана.

Водачът отказал кръвна проба, като автомобилът му бил иззет. По случая е образувано бързо производство.

По време на акцията, в района на бул.“Стефан Караджа“, било задържано и непълнолетно момче, известно на МВР, у което била намерена суха зелена листна, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

Крими

Хванаха голямо количество марихуана (снимки)

Published

on

81 растения и около 8 килограма марихуана. Това е резултатът от поредната успешна акция, по линия „Наркотици“, които криминалисти от Областната дирекция на МВР-Габрово реализираха в региона.

По случая има задържан, това е 47-годишен севлиевец. Той бил закопчан вчера, 3 октомври, в рамките на специализирана полицейска операция.

Криминалисти от ОДМВР-Габрово и колегите им РУ-Севлиево предприели проверка на частен имот в местност Дълбок трап, край Севлиево, където се натъкнали на засадени растения от рода на конопа.

Установени били общо 81 растения и около 8 килограма суха зелена листна маса, които при полевия наркотест реагирали на марихуана.

Заради престъплението бил арестуван 47-годишният мъж, който бил отведен в местния арест, където бил задържан.

Срещу него вече образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Крими

Върнаха на родителите им 8 деца без придружител в нощните часове

Published

on

В периода от 30 август до 30 септември на територията на област Габрово се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел предотвратяване и разкриване на криминални престъпления и противообществени прояви, извършвани от малолетни и непълнолетни лица.

Полицейски служители извършваха проверки в районите на питейни и увеселителни заведения – дискотеки, барове, ресторанти, кафенета и други, зали за хазартни игри и паркове. Служителите следяха за спазване разпоредбите на Закона за закрила на детето, Закона за здравето, Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места.

През периода са били проверени 50 питейни и увеселителни заведения, и 19 зали за хазартни игри. Установени са били 8 деца без придружител след 22.00 часа, които са предадени на родителите им.

Две деца, обявени за общодържавно издирване, са били установени и върнати на родителите им. Съставени били общо 18 акта за установяване на административни нарушения. По чл.65 от ЗМВР съставените предупреждения са 12.

Зареди още

Крими

Жена е с опасност за живота след нанесен ѝ жесток побой

Published

on

28-годишна жена е с опасност за живота, след като приятелят ѝ я преби жестоко. Насилникът и жертвата живеели на семейни начела.

Случката се разиграла в неделя вечерта. Тогава около 23.00 часа в севлиевската полиция получен сигнал, че в спешното отделение в Габрово била приета жена в кома, с черепно-мозъчна травма и счупени ребра.

Служители на районното управление предприели незабавни оперативно – издирвателни мероприятия, в резултат на които още същата вечер било установено, че вследствие на възникнал скандал, 24-годишен мъж нанесъл побой над жената, с която живеел.

Пострадалата е с опасност за живота. Извършителят е бил задържан. Случаят е докладван на прокуратурата, като е образувано досъдебното производство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица