Свържи се с нас

Новини

„Янтра“ допусна поражение при домакинството си на Спартак (Плевен)

Published

on

„Янтра“ е един от най-лошите домакини в първенството на Втора професионална лига след 11-я му кръг. В четири от шестте си двубоя на стадион „Христо Ботев“ през този сезон габровският тим допусна загуби. Поредната дойде в двубоя срещу „Спартак“ (Плевен), отново след обрат.

Съставът на Тодор Киселичков поведе с великолепно попадение на Айвън Ангелов в 19-ата минута, но допусна два бързи гола в края, които донесоха победата на гостите с 1:2. „Янтра“ изигра две коренно различни полувремена. Първото премина при пълно превъзходство на габровския тим. Още в 8-ата минута Мартин Ганчев можеше да открие, но не успя да засече добре центриране на Мартин Тошев. Секунди по-късно изстрел на Айвън Ангелов от границата на наказателното поле срещна страничната греда на вратата, пазена от Боян Дишков. Малко по-късно Мартин Райнов също отправи плътен удар, но топката се отби в тялото на бранител. В 19-ата минута Ивайло Михайлов спечели въздушен двубой в половината на гостите и топката попадна в краката на Айвън Ангелов. Нисичкият техничар стреля без забавяне от около 20 метра и по великолепен начин прехвърли вратаря на „Спартак“ за 1:0.

Веднага след това Мартин Тошев можеше да удвои аванса на домакините, но се размина с топката след добро центриране на Томовски. Стражът на „Янтра“ Борис Груев изобщо нямаше работа през първата част. Гостите почти не стигнаха до вратата му и отправиха само няколко далечни и много неточни изстрела. Ситуацията на терена се промени след почивката.

По необясними причини „Янтра“ преотстъпи инициативата на съперника и започна да страда. Първият сигнал за опасност дойде в 55-ата минута. Бърз преход на контраатака от гостите доведе до първия точен изстрел към габровската врата, отправен от Преслав Георгиев, но топката беше насочена точно в ръцете на Груев. Малко по-късно Яни Пехливанов стреля с глава покрай вратата след центриране от пряк свободен удар. Плевенчани извоюваха още три поред в следващите минути, които за щастие не доведоха до поводи за намеса на Груев.

„Янтра“ имаше своите два страхотни момента да реализира второ попадение, с което да си осигури победата. В 73-ата минута влезлият като резерва Валентин Цветанов беше изведен зад защитата на гостите, но се засуети и бранител изби. В 79-ата пък Тони Иванов получи топката на чиста позиция в наказателното поле и стреля, но силно и над вратата.

Неписаното правило, че когато не вкараш, получаваш попадение намери своето потвърждение и този път. В 81-ата минута Васил Шопов с чудесен пас изведе Христиан Петков в наказателното поле на „Янтра“ и той с удар покрай Груев реализира за 1:1. Шокът за домакините беше пълен и само три минути по-късно те получиха и втори гол. Капитанът Петър Казаков при опита си да избие удар на Васил Шопов изпрати топката в собствената си врата и съставът на Красимир Бислимов направи пълен обрат – 1:2.

Опитът на габровския тим да стигне поне до равенството доведе до възможност за Мартин Тошев в последната 90-та минута, но нападателят отново се размина с топката на чиста позиция. Същото направи и Валентин Цветанов секунди по-късно и след последния съдийски сигнал на рефера Димитър Буров плевенчани ликуваха.

Загубата смъкна габровския отбор с няколко позиции по-назад в класирането – на 9-то място. В следващия кръг „Янтра“ ще гостува на Несебър. Мачът е в неделя.

Новини

Превърнете старите си автомобили в пари с ВАИКАР!

Published

on

Имате стара, повредена или бракувана кола, бус или камион, и не знаете какво да правите с него? ВАИКАР е вашето решение! Фирмата изкупува всякакви превозни средства – от ретро и социалистически автомобили до коли за скрап и авточасти.

Специализираната в адекватните решения, свързани с транспорта и превозните средства компания предлага още надеждни услуги по репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона, денонощна пътна помощ и собствен сервиз. Разполага и с коли под наем.

Не се колебайте, обадете се на +359 999 009 008 и оставете ВАИКАР да се погрижи за всичко – бързо, лесно и с коректно обслужване на достъпни цени!

Фирмата е Вашият надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване. Доверете се на ВАИКАР.

Зареди още

Крими

Задържаха двама младежи при акция за наркотици в Габрово (снимки)

Published

on

През вчерашния ден на територията на Габрово се проведе специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, в хода на която са задържани двама младежи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

На бул.„Стефан Караджа“ автопатрулен екип спрял “Фолксваген Голф“, управляван от 18-годишен габровец. На място била извършена проверка за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за марихуана.

Водачът отказал кръвна проба, като автомобилът му бил иззет. По случая е образувано бързо производство.

По време на акцията, в района на бул.“Стефан Караджа“, било задържано и непълнолетно момче, известно на МВР, у което била намерена суха зелена листна, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Хванаха голямо количество марихуана (снимки)

Published

on

81 растения и около 8 килограма марихуана. Това е резултатът от поредната успешна акция, по линия „Наркотици“, които криминалисти от Областната дирекция на МВР-Габрово реализираха в региона.

По случая има задържан, това е 47-годишен севлиевец. Той бил закопчан вчера, 3 октомври, в рамките на специализирана полицейска операция.

Криминалисти от ОДМВР-Габрово и колегите им РУ-Севлиево предприели проверка на частен имот в местност Дълбок трап, край Севлиево, където се натъкнали на засадени растения от рода на конопа.

Установени били общо 81 растения и около 8 килограма суха зелена листна маса, които при полевия наркотест реагирали на марихуана.

Заради престъплението бил арестуван 47-годишният мъж, който бил отведен в местния арест, където бил задържан.

Срещу него вече образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица