Свържи се с нас

Новини

ДГ „Радост“ отбеляза Европейския ден на спорта

Published

on

ДГ „Радост“ – Габрово взе активно участие в тазгодишното юбилейно издание на Европейския ден на спорта в училище. Спортното събитие бе част от Европейската седмица на спорта #BeActive и кампанията NowWeМowe , официално подкрепени от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

Един от акцентите през тази година бяха специалните гости на празника, в различните образователни институции – професионални спортисти, треньори и известни лица, свързани със спортната дейност.

Сдружение „BG Бъди активен“, зададе допълнителни теми за ангажиране на децата по време на спортното събитие и мотото за 2024 година бе „Спортни събития #Безотпадъци“.

С голямо желание и ентусиазъм, децата и екипът от ДГ “Радост“- Габрово вземаха участие в отбелязването на Европейския ден на спорта. Денят започна обичайно със сутрешна гимнастика, но този път на открито, като участие вземаха всички възрастови групи и техен специален гост бе Росица Бакърджиева, добре позната на всички габровци хандбалистка с богата спортна автобиография.

rhdr

След сутрешната гимнастика Бъки представи на децата презентация на тема „Видове спорт и Български спортни постижения“ и демонстрира основни елементи от хандбалната игра.

Дворът на детското заведение бе разделено на четири тренировъчни спортни трасета, на които се проведоха открита тренировка по баскетбол, водена от Димитър Тодоров треньор към ОБК „Чардафон“ – Габрово.

Тренировката по футбол бе водена от Искрен Писаров, треньор в ФК “Янтра“, и вторият специален гост на събитието Мартин Райнов, национален състезател и бивш футболист на ПФК “Левски“ София. Заниманията по лека атлетика бяха водени от треньора на ЛК “Тот Атлет“ – Габрово.

А на последното състезателно трасе, децата затвърдиха познанията си за разделното събиране на отпадъци, чрез различни подвижни и спортно-подготвителни игри.

Крими

Задържаха двама младежи при акция за наркотици в Габрово (снимки)

Published

on

През вчерашния ден на територията на Габрово се проведе специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, в хода на която са задържани двама младежи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

На бул.„Стефан Караджа“ автопатрулен екип спрял “Фолксваген Голф“, управляван от 18-годишен габровец. На място била извършена проверка за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за марихуана.

Водачът отказал кръвна проба, като автомобилът му бил иззет. По случая е образувано бързо производство.

По време на акцията, в района на бул.“Стефан Караджа“, било задържано и непълнолетно момче, известно на МВР, у което била намерена суха зелена листна, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Хванаха голямо количество марихуана (снимки)

Published

on

81 растения и около 8 килограма марихуана. Това е резултатът от поредната успешна акция, по линия „Наркотици“, които криминалисти от Областната дирекция на МВР-Габрово реализираха в региона.

По случая има задържан, това е 47-годишен севлиевец. Той бил закопчан вчера, 3 октомври, в рамките на специализирана полицейска операция.

Криминалисти от ОДМВР-Габрово и колегите им РУ-Севлиево предприели проверка на частен имот в местност Дълбок трап, край Севлиево, където се натъкнали на засадени растения от рода на конопа.

Установени били общо 81 растения и около 8 килограма суха зелена листна маса, които при полевия наркотест реагирали на марихуана.

Заради престъплението бил арестуван 47-годишният мъж, който бил отведен в местния арест, където бил задържан.

Срещу него вече образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Новини

„ПП – ДБ“ е под номер 26 в бюлетината за изборите

Published

on

*Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Листата с кандидати за народни представители на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ за 7 МИР Габрово включва представители на различни браншове от Габрово, Дряново, Севлиево и Трявна – хора, които са готови да продължат да работят в полза на обществото и на всяко населено място в 4-те общини в областта.

101. Водач на листата е Богомил Петков – местен предприемач, доказал се във времето като развиващ бизнес в различни сфери – строителство, производство на плетен трикотаж, хотелиерство. Известен е като добър дарител и като изявен общественик. Народен представител в 47-мо и 48-мо Народно събрание. Особено активен в защитата на подобряване на водоснабдяването в Община Севлиево и Община Трявна.

102. На челна позиция е и Николай Томитов – IT предприемач с над 15 години опит в софтуерната индустрия и обучения. Той е съосновател на успешни проекти за обучение на IT специалисти, където хиляди хора са подготвени за кариера в сектора. През 2021 г. неговата компания за разработка на софтуер е успешно придобита от международен инвеститор. Николай е кандидат за четвърти път от 07 МИР Габрово като негови лични приоритети са подобряването на икономиката, реформи в образованието и развитие на електронното управление.

103. Надежда Киселкова – Юмерова е юрист по образование и настояща професионална дейност. Общински съветник в Община Дряново, особено активна в подкрепата към бизнеса и развитието на образованието.

104. Д-р Красимир Попов – лекар в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, анестезиолог. Специалист, отдаден на медицината и здравеопазването с грижа за хората.

105. Христо Генков – млад предприемач, успешно развива бизнес и дава заетост на много млади хора. Активен общественик, вярва в добрите каузи и работи за тях, икономист по образование. Завършил е Професионалната гимназия по ресторантьорство и туризъм в Габрово и успешно реализирал се в туристическия и ресторантьорски бранш.

106. Антония Добрева – учител и филолог по образование, приоритетни сфери: ранно детско развитие, спорт и предприемачество. Управлява собствен семеен бизнес с фокус върху здравословните храни. Особено активна в подкрепата и развитието на спортното ориентиране в Габрово и страната.

107. Асен Даскалов – политолог, завършил „Политически науки“ в Хамбург, Германия. Основател на Българо-германски клуб в Хамбург и неправителствената организация „Повече демокрация“. Активен общественик в Габрово и областта.

108. Венцислав Йорданов – роден в Трявна, завършил „Стопанско управление“, развива частен бизнес.

В управленската програмата на ППДБ залагаме приоритетно стимули към младите, образованието, здравеопазването и мотивирането на тези млади да се приберат в България. Да останат в България. Да намерят причина да се върнат или останат по родните си места защото България трябва да може да предложи добър живот и развитие навсякъде.

Отборът е повече от готов да продължи всичко започнато, за да дадем причина на младите да останат по родните си места и да спрем процеса на обезлюдяване!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „ПП – ДБ“, във връзка с изборите за 51 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ПП – ДБ“ е под номер 26 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица