Свържи се с нас

Новини

Факелът на мира преминава през Габрово

Published

on

В понеделник, 30 септември, точно в 12.00 часа, Габрово ще се превърне в част от глобалната инициатива „Пробег на мира“, когато международен отбор от бегачи ще премине през града, носейки факела – символ на мир и хармония. Този факел обединява в себе си искрените пожелания на хиляди хора от цял свят, стремящи се към мир и разбирателство.

Пробегът на мира, основан през 1987 г. от Шри Чинмой, има за цел да обедини хора от различни нации, култури и социални среди чрез спорта, вярвайки, че той е мощен инструмент за създаване на по-хармоничен и единен свят.

Факелът, който ще премине през Габрово, символизира точно този идеал – стремежът към глобално разбирателство и сътрудничество. Международният отбор от бегачи ще бъде посрещнат на входа на Габрово от известния габровски параолимпиец Християн Стоянов, който е състезател в дисциплините 800 и 1 500 метра.

Той ще се присъедини към тях и ще ги съпроводи до площад „Възраждане“, където жителите и гостите на града ще имат възможност да се включат в събитието и да чуят вдъхновяващи послания за мир.

„Пробегът на мира“ не е просто спортно събитие, а глобално движение, което обхваща над 150 държави и обединява хора с обща цел – създаването на по-добър свят. Всеки участник може да предаде своите искрени пожелания чрез Факела на мира, който е преминавал през ръцете на милиони хора по света.

30 септември в 12:00 ч. на пл. „Възраждане“, Габрово ви очаква, за да се включите в тази вдъхновяваща инициатива и да станете част от хилядите мечтатели и дейци на мира. Защото всеки от нас може да направи своята крачка към по-хармоничен и мирен свят.

Новини

Превърнете старите си автомобили в пари с ВАИКАР!

Published

on

Имате стара, повредена или бракувана кола, бус или камион, и не знаете какво да правите с него? ВАИКАР е вашето решение! Фирмата изкупува всякакви превозни средства – от ретро и социалистически автомобили до коли за скрап и авточасти.

Специализираната в адекватните решения, свързани с транспорта и превозните средства компания предлага още надеждни услуги по репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона, денонощна пътна помощ и собствен сервиз. Разполага и с коли под наем.

Не се колебайте, обадете се на +359 999 009 008 и оставете ВАИКАР да се погрижи за всичко – бързо, лесно и с коректно обслужване на достъпни цени!

Фирмата е Вашият надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване. Доверете се на ВАИКАР.

Зареди още

Крими

Задържаха двама младежи при акция за наркотици в Габрово (снимки)

Published

on

През вчерашния ден на територията на Габрово се проведе специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, в хода на която са задържани двама младежи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

На бул.„Стефан Караджа“ автопатрулен екип спрял “Фолксваген Голф“, управляван от 18-годишен габровец. На място била извършена проверка за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за марихуана.

Водачът отказал кръвна проба, като автомобилът му бил иззет. По случая е образувано бързо производство.

По време на акцията, в района на бул.“Стефан Караджа“, било задържано и непълнолетно момче, известно на МВР, у което била намерена суха зелена листна, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Хванаха голямо количество марихуана (снимки)

Published

on

81 растения и около 8 килограма марихуана. Това е резултатът от поредната успешна акция, по линия „Наркотици“, които криминалисти от Областната дирекция на МВР-Габрово реализираха в региона.

По случая има задържан, това е 47-годишен севлиевец. Той бил закопчан вчера, 3 октомври, в рамките на специализирана полицейска операция.

Криминалисти от ОДМВР-Габрово и колегите им РУ-Севлиево предприели проверка на частен имот в местност Дълбок трап, край Севлиево, където се натъкнали на засадени растения от рода на конопа.

Установени били общо 81 растения и около 8 килограма суха зелена листна маса, които при полевия наркотест реагирали на марихуана.

Заради престъплението бил арестуван 47-годишният мъж, който бил отведен в местния арест, където бил задържан.

Срещу него вече образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица