Свържи се с нас

Новини

„Янтра“ приема плевенския „Спартак“

Published

on

Отборът на „Янтра“ ще направи пореден опит да зарадва габровските любители на футбола с победа на стадион „Христо Ботев“. Възможността е в събота от 17.00 часа, когато съставът ни приема „Спартак“ (Плевен) в двубой от 11-я кръг на първенството във Втора професионална лига.

До този момент тимът на Тодор Киселичков се представя доста убедително навън и не познава все още вкуса на поражението при гостуванията си, като има три победи и две равенства. У дома обаче отборът е колеблив и постигна само една победа от началото на сезона (срещу „Дунав“), при три загуби и едно равенство.

На този фон, габровските футболисти определено са длъжници на своите фенове и ще се опитат да променят тази неприятна тенденция с добра игра и успех срещу плевенчани.

Съставът на „Спартак“ се намира на 12-та позиция във временното класиране, с актив от 12 точки, като има три точки по-малко от отбора на „Янтра“, който е 6-ти. Селекцията на Красимир Бислимов също се представя нелошо като гост от началото на сезона, като има една победа, две равенства и само една загуба навън. Тя беше записана в 9-я кръг срещу втория в класирането „Лудогорец-2“ (Разград) в мач, в който „Спартак“ водеше с 0:2 и допусна късен обрат за крайното 3:2.

Плевенчани разполагат с опитни футболисти като Васил Шопов, Яни Пехливанов и Преслав Антонов, а в изминалия кръг надигаха един от фаворитите за челото „Монтана“ с 2:1, така че двубоят на стадион „Христо Ботев“ няма да бъде лесен.

В състава на „Янтра“ има само един отсъстващ и това е възстановяващият се от операция Дани Гаджев. По-специален вероятно ще бъде мачът за юношата Мартин Ганчев, който се присъедини това лято към тима от родния си град, след като преди това изкара два сезона при плевенчани.

Ръководството на срещата е поверено на столичния арбитър Димитър Буров. Ще му асистират Мартин Михайлов и Ангел Станчев. За четвърти съдия на мача е назначен Станислав Апостолов от Пазарджик. Действията на реферите ще оценява Тихомир Боболов от Велико Търново.

На двубоя ще присъстват и привърженици на тима от Плевен. Предвид това е направена организация и горният южен вход на стадион „Христо Ботев“, разположен на ул. „Баба Зара“ и ул. „Митко Палаузов“, ще бъде отворен само за гостуващи фенове. Габровските любители на футбола ще бъдат допускани само през традиционния северен вход (откъм стълбите).

Новини

Превърнете старите си автомобили в пари с ВАИКАР!

Published

on

Имате стара, повредена или бракувана кола, бус или камион, и не знаете какво да правите с него? ВАИКАР е вашето решение! Фирмата изкупува всякакви превозни средства – от ретро и социалистически автомобили до коли за скрап и авточасти.

Специализираната в адекватните решения, свързани с транспорта и превозните средства компания предлага още надеждни услуги по репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона, денонощна пътна помощ и собствен сервиз. Разполага и с коли под наем.

Не се колебайте, обадете се на +359 999 009 008 и оставете ВАИКАР да се погрижи за всичко – бързо, лесно и с коректно обслужване на достъпни цени!

Фирмата е Вашият надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване. Доверете се на ВАИКАР.

Зареди още

Крими

Задържаха двама младежи при акция за наркотици в Габрово (снимки)

Published

on

През вчерашния ден на територията на Габрово се проведе специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, в хода на която са задържани двама младежи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

На бул.„Стефан Караджа“ автопатрулен екип спрял “Фолксваген Голф“, управляван от 18-годишен габровец. На място била извършена проверка за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за марихуана.

Водачът отказал кръвна проба, като автомобилът му бил иззет. По случая е образувано бързо производство.

По време на акцията, в района на бул.“Стефан Караджа“, било задържано и непълнолетно момче, известно на МВР, у което била намерена суха зелена листна, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Хванаха голямо количество марихуана (снимки)

Published

on

81 растения и около 8 килограма марихуана. Това е резултатът от поредната успешна акция, по линия „Наркотици“, които криминалисти от Областната дирекция на МВР-Габрово реализираха в региона.

По случая има задържан, това е 47-годишен севлиевец. Той бил закопчан вчера, 3 октомври, в рамките на специализирана полицейска операция.

Криминалисти от ОДМВР-Габрово и колегите им РУ-Севлиево предприели проверка на частен имот в местност Дълбок трап, край Севлиево, където се натъкнали на засадени растения от рода на конопа.

Установени били общо 81 растения и около 8 килограма суха зелена листна маса, които при полевия наркотест реагирали на марихуана.

Заради престъплението бил арестуван 47-годишният мъж, който бил отведен в местния арест, където бил задържан.

Срещу него вече образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица