Свържи се с нас

Новини

Михаил Митов: Ще работя за по-добра спортна инфраструктура и финансиране, и повече възможности за младите

Published

on

Михаил Митов е спортен мениджър, изпълнителен директор на ФК „Янтра“, завършил образованието си и работил в чужбина, а впоследствие завърнал се в Габрово. Митов е кандидат за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ-СДС.

„Приех да се ангажирам с едно предизвикателство, което никога не съм мислил, че ще ми се случи. Целта е да мотивираме по-младата част от обществото, да ѝ покажем, че тя е фундаментална за определяне на нашето бъдеще.

Като представител на спортната общност и на младите хора се ангажирам да приложа знанията и опита си за адаптиране на работеща спортна политика, с иновативни методи на финансиране и възможности за развитие на младите хора и спортни таланти.

Срещнахме се с повече от 36 клуба в габровска област. Спортът, до голяма степен, е зависим от личности, което го прави неустойчив. Общините подкрепят спорта, но за да бъде устойчив във всички региони, е важна намесата на държавата – и в масовия спорт, и в спорта за високи постижения. Приоритетно трябва да се изгради програма за подготовка на треньорски кадри, създаване на спортна паралелка, търсене на алтернативни методи за финансиране на масовия спорт, каквито модели има в други държави, и разбира се продължаване на развитието на спортната инфраструктурата.

Виждам моето място като представител на спортната общност в областта и се надявам да успея да извоювам това, което всеки от нас си мечтае, а именно по-добра инфраструктура, по-добро финансиране и повече възможности за спорт за младите.“

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „ГЕРБ“, във връзка с изборите за 50 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ГЕРБ – СДС“ е под номер 22 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

ПП-ДБ с акцент върху здравето за Международния ден на анестезиолога

Published

on

16 октомври е обявен за Международен ден на анестезиолога. На тази дата през 1846 година е въведена първата спешна анестезия от хирурга Уилям Мортън. Ние от листата на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ имаме честта и щастието в нашия отбор да е д-р Красимир Попов – анестезиолог в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Д-р Попов е изкачил всяко едно стъпало от стълбицата в здравеопазването – от редови лекар до високи позиции като управител на ДКЦ Велико Търново, през изпълнителен директор на Областната болница в града, до съветник в Министерство на здравеопазването с ресор Търговски дружества и собственост. Участвал в разработването на Националната здравна стратегия 2030.

Д-р Попов е част от екипа на Отделението по анестезиология и интензивно лечение при МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. По повод празника и фокуса върху здравеопазването, Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ организира безплатно измерване на кръвна захар и кръвно налягане в град Трявна.

Шатрата на ПП-ДБ днес беше на центъра на града и кандидатите за народни представители – Николай Томитов, Христо Генков и Венцислав Йорданов представиха виждането на Коалицията за мерки, които трябва да бъдат приложени в сферата на здравеопазването.

Това не е първото събитие за профилактика на здравето, което ПП-ДБ организира. Инициативата се радваше на голям интерес от страна на гражданите и в рамките на предишните кампании за избор на народни представители. Тя е по идея на граждани, които живеят в отдалечени райони, малки населени места и крайни квартали и имат затруднен достъп до здравни грижи.

Припомняме, че в Програмата на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е заложено да се осигури за всички достъп без доплащания за лекарства за диабет, неврологични и белодробни заболявания; безплатни лекарства по рецепта за деца до седем години; грижа за младите майки и новородените – разширен скрининг, профилактика, безплатни изследвания за инвитро и акушерска грижа; без доплащане за основни консумативи по клинични пътеки.

Заплатите на медицинските сестри и акушерките да са минимум 80% от средната работна заплата, а на лекарите – минимум 125% от средната работна заплата, да има информационни кампании и мобилни прегледи на хора в отдалечени и труднодостъпни райони.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „ПП – ДБ“, във връзка с изборите за 51 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ПП – ДБ“ е под номер 26 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Яна Петкова с впечатляващо представяне на международен турнир

Published

on

Яна Петкова, талантливата плувкиня от Габрово, представяща СК „Викинг 2008“ – Севлиево, постигна отлични резултати на престижния международен турнир „Бриз – Иван Стойчев“, който се проведе в Бургас от 11-ти до 13-ти октомври 2024 г.

В надпреварата взеха участие 972 състезатели от 59 клуба, включително представители на България, Румъния, Молдова, Турция и Косово. Яна се състезава в група С (13-14 год.) и записа впечатляващи лични постижения.

Тя завърши на престижното 4-то място в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай, зае 10-то място на 100 м свободен стил и 13-то на 50 м свободен стил. Тези успехи вдъхват увереност за предстоящото ѝ участие в Държавното първенство на 25-метров басейн през ноември.

От януари 2025 г. габровската плувкиня ще продължи развитието си в НСК „Олимп“ – София, където ще преследва нови успехи и сбъдва мечтите си.

Зареди още

Новини

„Янтра“ приема един от лидерите, братски дуел на стадион „Христо Ботев“

Published

on

Дублиращият отбор на „Лудогорец“ е следващият съперник на „Янтра“ във Втора професионална лига. Съставът от Разград ще гостува на стадион „Христо Ботев“ за среща от 13-я кръг на първенството, която е утре (петък) от 16.00 часа.

Съставът на Захари Сираков се представя много силно от началото на сезона и заема третото място във временното класиране. Разградчани са с 6 победи, 4 равенства и само 2 загуби в изминалите 12 кръга. Подобно на „Янтра“ и „Лудогорец“-2 се представя доста успешно навън до момента и е без загуба.

„Орлите“ са с актив от две победи и три равенства при гостуванията. В подреждането обаче те са само на четири точки пред отбора на „Янтра“ и именно поради тази причина една евентуална победа за момчетата на Тодор Киселичков в предстоящия двубой би била особено ценна.

Габровският тим ще се опита да сложи край на негативната серия при домакинствата. В последните си три мача отборът не успя да запише победи. Общо от началото на сезона пък съставът ни има само един успех у дома срещу четири загуби и едно равенство, а това му коства ценни точки, които можеха да му осигурят място в тройката на класирането.

В предстоящия двубой Тодор Киселичков няма да може да използва възстановяващите се от операции Дани Гаджев и Емил Колев. Димитър Видев е с травма в коляното и също ще пропусне срещата. Във фокуса попада дуелът между Тони Иванов и неговия по-малък брат Росен Иванов, който през този сезон се наложи като титуляр и заслужи капитанската лента на „Лудогорец-2“.

Росен реализира и едно попадение – за победата над „Спортист“ в Своге. Съдийството на предстоящата среща е поверено на Владимир Кирилов от Плевен. Ще му асистират Павлин Петков и Борислав Борисов. За четвърти рефер е назначен Стилян Колев от Велико Търново. Действията на арбитрите ще оценява Георги Хаджийски от Пловдив.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица