Свържи се с нас

Крими

11-годишно дете от Габрово изчезна при ученическа екскурзия до Царевец

Детето е намерено във видимо добро състояние на пътя между селата Шемшево и Буковец.

Published

on

След близо три часово издирване служители на Областната дирекция на МВР във Велико Търново откриха издирвано 11-годишно момиче. Детето е било намерено във видимо добро състояние на пътя между селата Шемшево и Буковец.

Сигнал за изчезналото 11-годишно дете от Габрово е бил получен вчера, 30 май, около 13.30 часа в полицейското управление. Според първоначалната информация детето е било видяно последно около крепостта „Царевец“, където било с класа и учителите си.

Незабавно били предприети всички необходими действия с наличните екипи на полицията. Постепенно в издирването се включили екипи и на пожарната, таксиметровите фирми в града, патрулите на частните охранителни фирми и граждани.

„Получени бяха множество сигнали, всеки от който беше анализиран и в крайна сметка бе установено, че детето е тръгнало в посока село Шемшево“, обясни старши комисар Димитър Машов, директор на ОДМВР – В. Търново.

Екипи на полицията веднага са били насочени към селото, където детето е било установено. То е доведено в полицейското управление за изясняване на подробности около случая.

Старши комисар Димитър Машов благодари на полицейските служители, таксиметровите и охранителните фирми и всички граждани, които са се включили в издирването и са съдействали за установяване на детето.

Крими

Жена открадна две златни кръстчета и медальон от ателие в Габрово

Published

on

33-годишна жена бе хваната след като извърши кражбата на две златни кръстчета и медальон от бижутерски магазин в Габрово.

Престъплението било извършено вчера, 14 октомври, около 14.00 часа, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Малко след получаване на сигнала за кражба, отзовалият се на място полицейски екип установил и задържал крадлата, у която били намерени вещите, предмет на престъплението.

Задигнатите бижута били иззети, като по случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Крими

Близо 1 300 нарушения за скорост само за седмица в региона

Published

on

През изминалата седмица на територията на област Габрово са настъпили общо шест пътнотранспортни произшествия, от които едно тежко, при което е пострадал един човек. За седмицата са констатирани общо 1 296 нарушения, от които 759 за превишена скорост.

Тези данни съобщи старши инспектор Момчил Григоров по време на брифинг, на който беше представена информация, свързана с пътнотранспортната обстановка.

По думите на инсп. Григоров установените водачи, шофирали след употреба на алкохол, са общо трима, а един водач е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол. За периода са установени неправоспособни водачи са двама. Съставени са били общо 72 акта, а наложени глоби с фиш са 465.

Най-честите нарушения, констатирани от пътните полицаи, са неправилно пресичане и неизползването на обезопасителен колан. Хванатите да пресичат неправилно са 34-ма, а тези които са санкционирани за колан са 52-ма. А общо глобените за неспазване на пътни знаци и маркировка са 118 водачи, стана известно още от думите на инсп. Григоров. Двама шофьори са отнели предимството на пешеходец, за което е било взето отношение от органите на реда.

През настоящата седмица на територията на областта ще се проведе специализирана полицейска операция по метода на „широкообхватния контрол“, в която ще участват и екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“, Областен отдел „Автомобилна администрация“- Габрово, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите.

От 15 до 20 октомври ще се проведе специализирана полицейска операция за контрол над водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства.

Предвидени са и полицейски операции с ротация на екипи между структурните звена. Продължава контролът на пътното движение по бул.“Могильов“ спрямо всички участници в движението. Ще се извършват проверки по пешеходните зони в Габрово с цел установяване на водачи, нарушаващи правилата за управление на индивидуални електрически превозни средства.

От вчера, 14 октомври, в училищата стартираха лекции по пътна безопасност сред най-малките ученици.

От началото на годината на територията на област Габрово са настъпили общо 53 тежки пътнотранспортни произшествия, при които ранените са 68, а загиналите двама. През първите десет дни на месец октомври са настъпили три тежки пътнотранспортни произшествия с трима ранени.

Зареди още

Крими

Полицията в Габрово арестува мъж, задигнал кола „на ключ“

Published

on

За броени дни криминалисти от габровската полиция задържаха мъж, противозаконно отнел „БМВ“. Сигналът за автокражбата бил получен на 5 октомври.

Собственикът посочил пред разследващите, че оставил автомобила отключен и с контактен ключ. По-късно МПС било открито изоставено на друга улица в града.

В рамките на образуваното досъдебно производство били предприети оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които бил установен извършителят на деянието. Това е 43-годишен жител на село Върбовка, община Велико Търново.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти са установили, че 29-годишен габровец е увредил две гуми на л.а. „Дачия“, паркиран на улица в града. По случая е заведена преписка.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица