Свържи се с нас

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Любопитно

Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024 идва в Севлиево

Published

on

Най-горещото музикално събитие на годината, Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024, ще завладее Севлиево на 7 септември! Градът ще бъде домакин на един незабравим концерт, който ще събере на едно място най-популярните български изпълнители и обещава да донесе вълнуваща енергия и много усмивки на всички присъстващи. Концертът ще се проведе в парк „Казармите“, а музикалната програма започва в 18:00 ч.

Хедлайнерът на турнето – Криско ще зарадва феновете си с някои от най-емблематичните си парчета като „Гледай как се прави“ и „Почивни дни“, както и „Мърдай“, което ще изпълни заедно с Боро Първи. На сцената на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour ще се качи и винаги енергичната DARA, която ще изпълни най-новата си песен „Змия“, както и хитовете „Thunder” и „Родена такава“.

Жителите и гостите на Севлиево ще могат да се насладят на регетон ритмите заедно с Torino & Pashata, които ще изпълнят хитовите си песни „Te Amo“ и „Cabriolet”. На сцената ще се качат още Михаела Маринова, която ще разчувства феновете с „Листата падат“ и „Сериал“, както и Dara Ekimova, която ще изпълни някои от последните си хитовe, като „Славата“ и „Дишам“.

Специално за феновете на рапа на сцената ще се качи Боро Първи, който ще изпълни парчетата „Да не питат“, „Vivaldi“ и „Черни очила“. А Мила Роберт ще зарадва публиката с най-новата си песен „Нови Очи“ и хитовете „Покемон“ и „Me4ka“. За доброто настроение в Севлиево ще се погрижат още DJ Mascota и McP, а Remi Toin ще покаже на гостите своите епични танцови движения.

Освен музикалните изпълнения, присъстващите ще могат да се насладят на множество изненади и активности във фестивалната зона, до която ще имат достъп още в 16:00 ч. Сред активностите, подготвени от Coca-Cola и The Voice, са вече добре познатите Колелото на късмета, Лабиринтът на Coca-Cola, Кутията на късмета и още.

Специални активности с награди ще мотивират музикалните фенове да събират и рециклират пластмасовите бутилки и кенове по време на концерта.

Не пропускайте възможността да се присъедините към най-голямото музикално събитие на годината и да станете част от Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024! Заповядайте на 7 септември в Севлиево и бъдете част от една незабравима вечер, изпълнена с музика, танци и много забавление!

Ексклузивна информация за турнето, уникални кадри от всички концерти и любопитни новини могат да бъдат намерени на Facebook страниците на Coca-Cola България и The Voice Radio & TV Bulgaria, както и в Instagram профилите Coca-Cola България и The Voice Radio & TV Bulgaria.

Повече за Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour
От 2016 г. Coca-Cola и The Voice обединяват усилия, за да предложат на феновете едно разтърсващо музикално изживяване, наречено Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour. Хитовото турне предлага спектакъл, поднесен изцяло на живо от най-обичаните музиканти, артисти и танцьори в страната. Турнето има за цел както да подкрепи българските изпълнители, така и да зарадва многохилядната публика, очакваща концертите на любимите си звезди всяка година. През 2024 г. феновете могат да очакват незабравими преживявания, много изненади и страхотни забавления във всеки от шестте града-домакини по време на турнето.

Зареди още

Култура

Габрово се подготвя за магичен Фестивал на светлината

Published

on

В последната седмица на август Габрово ще бъде озарен от светлина, музика и огнени танци по време на поредното издание на Фестивала на светлината, организиран от Народно читалище „Будителите 2017”. Събитието ще се проведе в двора на читалище „Будителите 2017“, сградата на бившето помощно училище до централния пазар. Входът е свободен.

Под мотото „Изпращаме август, посрещаме септемвРи”, фестивалът ще събере на една сцена артисти, които владеят изкуството на светлината и огъня, като ще предложи на посетителите незабравими визуални и звукови преживявания.

Фестивалът, който за първи път се проведе през 2022 г., тази година поставя фокус върху съвременните визуални изкуства като 3D мапинг, добавена реалност и светлинни инсталации.

Въпреки новите акценти, организаторите не забравят и първоначалните елементи на фестивала – огнените изкуства и музикалните изпълнения, които също ще заемат важно място в програмата. Програмата на фестивала включва множество събития, които ще се проведат на 30 и 31 август.

На 30 август, петък, в 20.00 часа, култовият музикант Kottarashky ще открие фестивала със своя концерт. След него, публиката ще може да се наслади на светлинните инсталации „Направи светлина” на Николай Табаков, а вечерта ще завърши с огнено шоу, представено от групата F.I.M.S.

На 31 август, събота, от 19.00 часа, програмата продължава с открити уроци по Регетон Денс и Латино танци, водени от Клуб за латино танци Инкансабле. След това на сцената ще излезе вокалистката Зора Колева, която ще зарадва публиката със своя концерт.

Вечерта ще завърши с впечатляващ 3D мапинг, разказващ дигиталната история на индустриалното минало на Габрово, създаден от Мириан Методиева и Емил Михов. От 28 до 30 август ще се проведе и работилница за създаване на светлинни инсталации, ръководена от Николай Табаков.

Обучението е безплатно и достъпно за всички възрасти, като желаещите трябва предварително да се запишат. Всички фестивални вечери ще се състоят в двора на читалище „Будителите 2017” (бившето помощно училище, до централния пазар), като входът е свободен за всички събития.

Габрово се готви за незабравимо преживяване, изпълнено с магията на светлината и изкуството.

Фестивалът на огъня и светлината II се провежда с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, по програмата за подкрепа на любителско изкуство.

Зареди още

Любопитно

Безопасност при използване на дизел за отопление: Ключови съвети за предотвратяване на злополуки и пожари

Published

on

Дизеловото гориво за отопление е широко използван и рентабилен начин за осигуряване на топлина за домове и предприятия. Важно е обаче да се вземат необходимите предпазни мерки, за да се гарантира безопасната употреба на дизел за отопление и да се предотврати възникването на злополуки или пожари. Тази статия предоставя важни съвети за безопасност, които трябва да следвате, когато използвате горивото, като се фокусира върху правилното боравене, съхранение и поддръжка на вашето отоплително оборудване.

Правилно боравене с дизел за отопление
Когато боравите с дизел за отопление от Dieselor, винаги следвайте тези указания за безопасност:
● Носете подходящи предпазни средства : Използвайте ръкавици, за да защитите ръцете си от химикали и изгаряне, и носете предпазни очила, за да избегнете неприятни пръски.
● Работете внимателно: Дръжте контейнерите с гориво здраво и избягвайте да ги оставяте да се люлеят или клатят. Използвайте фунии с тясно гърло, когато прехвърляте горивото, за да избегнете разливи.
● Избягвайте смесване с вода: Не смесвайте дизел за отопление с вода, тъй като водата може да причини корозия на оборудването ви и да намали ефективността му.
● Избягвайте пушенето и пламъците: Никога не пушете или използвайте открит пламък близо до контейнери с гориво или отоплително оборудване.

Съхранение на дизел за отопление
Съхраняването на дизел за отопление правилно е от съществено значение за предотвратяване на злополуки и пожари. Следвайте тези насоки, за да осигурите безопасно съхранение:
● Изберете подходящо място за съхранение: Съхранявайте горивото в добре проветриво, хладно и сухо помещение без излагане на пряка слънчева светлина или източници на топлина.
● Изберете правилния контейнер: Използвайте сертифицирани контейнери за гориво, направени от материали, които няма да реагират с горивото. Контейнерите трябва да имат здрави капачки, за да предотвратят разливи и да бъдат поставени върху палет или поднос, за да се предотврати контакт със земята.
● Съхранявайте горивото правилно: Съхранявайте горивото само за кратък период и редовно проверявайте контейнера за признаци на течове или повреда.
● Разположете контейнера правилно: Уверете се, че контейнерът е стабилен и не е близо до източници на топлина, искри или пряка слънчева светлина.
● Маркирайте контейнера: Ясно маркирайте контейнера с надпис „Само за отопление“ и включете информация за съдържанието и потенциалните опасности.
● Обучете персонала: Ако съхранявате гориво в търговски или промишлени съоръжения, уверете се, че целият персонал е обучен за правилни техники за съхранение и боравене.

Поддръжка на отоплителното оборудване
Редовната поддръжка на вашето отоплително оборудване е от решаващо значение за предотвратяване на неизправности и злополуки. Следвайте тези препоръки, за да поддържате вашето оборудване в отлично работно състояние:
● Редовна проверка: Инспектирайте редовно отоплителното оборудване за признаци на износване, течове или други потенциални проблеми.
● Почистване: Почистете редовно горивния филтър и компонентите на горелката, за да отстраните натрупването на мръсотия и остатъци, които могат да доведат до неизправности.
● Проверка на налягането: Редовно проверявайте налягането на горивото, за да сте сигурни, че системата работи ефективно и безопасно.
● Проверка на вентилацията: Уверете се, че вентилационните отвори са чисти и функционират правилно, за да предотвратите натрупването на вредни газове в помещението.

Превенция на пожар
Правилната поддръжка и спазването на правилата за безопасност могат значително да намалят риска от пожари, свързани с дизел за отопление. Следвайте тези указания, за да сведете до минимум риска от пожар:
● Монтирайте детектори за дим: Инсталирайте детектори за дим на или близо до всяко ниво на сградата и ги тествайте редовно, за да сте сигурни, че работят правилно.
● Поддържайте пожарогасители: Поддържайте лесно достъпен пожарогасител в близост до отоплителното оборудване и обучете всички обитатели как да го използват.
● Изхвърляйте правилно: Събирайте и изхвърляйте правилно всички използвани филтри, масла или други отпадъци, свързани с дизеловото гориво за отопление.
● Използвайте UL-изброени устройства: Използвайте UL-изброени устройства за разсейване на топлината, за да предотвратите прегряване на оборудването и потенциален пожар.
● Избягвайте препълването: Не пълнете резервоара за гориво над определения капацитет и избягвайте препълването на горивото в горивните филтри или резервоари за съхранение.
● Планирайте редовни проверки: Планирайте редовни проверки на отоплителната система и комините, за да избегнете потенциални проблеми, преди те да се превърнат в пожари.

Спешни процедури
В случай на спешност е важно да знаете какво да правите, за да минимизирате щетите и да осигурите безопасност. Следвайте тези стъпки в случай на извънредна ситуация, свързана с дизел за отопление:
● Незабавно изключете оборудването: Ако възникне пожар или друга спешна ситуация, незабавно изключете отоплителното оборудване и евакуирайте района.
● Обадете се на службите за спешна помощ: Свържете се с местната служба за спешна помощ или противопожарна служба, за да съобщите за инцидента.
● Ограничете щетите: Ако има пожар, използвайте пожарогасителя, за да потушите пламъците, но никога не се опитвайте да гасите огън, който е извън контрол.
● Останете в безопасност: Стойте настрана от засегнатата зона, докато службите за спешна помощ не пристигнат и не инструктират допълнително.

Използването на дизел за отопление може да бъде безопасен и рентабилен метод за осигуряване на топлина за домове и предприятия, когато се управлява отговорно. Чрез следване на ключовите съвети за безопасност, споменати в тази статия, можете да сведете до минимум рисковете, свързани с използването на дизел за отопление, и да осигурите безопасна и ефективна работа на вашето отоплително оборудване. Винаги помнете важността на правилното боравене, съхранение, поддръжка и превенция на пожари и бъдете подготвени за всякакви извънредни ситуации, които могат да възникнат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица