Свържи се с нас

Новини

Създават Областен съвет за хора с увреждания

Published

on

Работна среща, за създаване на Областен съвет за хора с увреждания, се проведе днес (28 януари)в Областна администрация. Поканата за срещата бе от заместник – областния управител Мария Пенева и е в изпълнение на чл. 19 от Закона за хора с увреждания, където е отреден ангажимент на областните управители по създаване на областни съвети.

снимка: Областна администрация – Габрово

Основна роля на Съвета е да съдейства и подпомага областния управител при осъществяване, анализиране, разработване на стратегии, планове, мерки и други дейности, свързани с изпълнението на политиката в областта на правата на хората с увреждания. Да оказва подкрепа за насърчаване, защита и гарантиране на пълноценното и равноправно упражняване на правата на хората с увреждания, включително чрез отправяне на предложения за повишаване на социалната и икономическата ефективност на този процес пред компетентните държавни, общински, обществени и стопански органи и организации на областно ниво.

При осъществяване на своята дейност Областният съвет за хората с увреждания си взаимодейства с Националния съвет за хората с увреждания, Областния съвет за тристранно сътрудничество, Областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси и други съвети, комисии, групи, чиято дейност е свързана с правата на хората с увреждания.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съгласно нормативната уредба в състава на Съвета се включват представители на областната и общинската администрация, на териториалните органи на изпълнителната власт, на национално представителните организации на и за хората с увреждания, национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите, юридически лица с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза, както и други заинтересовани лица, работещи в областта на правата на хората с увреждания.

По време на срещата беше приет и Правилник за дейността на Съвета. Той ще се свиква при необходимост или по предложение на всеки от членовете, при предварително подаден доклад до председателя на Съвета.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

„Подемкран“ АД търси служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  • Оператор на ЦПУ машини
  • Заварчик
  • Монтажник
  • Ръководител участък монтажни дейности
  • Инженер конструктор
  • Работник опаковка и експедиция

Предлагаме обучение.

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: 088 886 6032

Зареди още

Новини

Подиум за Борис Ангелов от държавното по бокс

Published

on

Борис Ангелов завоюва бронзов медал от втория кръг на Държавното лично-отборно първенство по бокс за младежи, съобщи електронното спорно издание sport-gabrovo.com.

Шампионатът за тази възрастова група се провежда в Плевен и ще определи крайното класиране в отборното първенство за тази година.

Възпитаникът на треньора Драгомир Тотев от БК „Чардафон“ постигна две победи на ринга в Плевен в една от категориите с най-много участници – до 75 килограма.

„Ако трябва да оценя цялостното му представяне по шестобалната система, бих му поставил оценка много добър 5“, коментира треньорът на Борис Драго Тотев.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Зареди още

Новини

Ден на отворените врати в Родилното отделение на МБАЛ “Д-р Тота Венкова”

Published

on

Обновеното Родилно отделение към МБАЛ “Д-р Тота Венкова” – Габрово отваря врати за посещения на 26 септември от 11.00 часа.

Новият началник на отделението д-р Албена Паньова, ст. ак. Иванка Стефанова и педиатърът д-р Анелия Толева ще отговорят на всички въпроси.

Те ще споделят с посетителите какви са условията на престои, как се води раждането, какви са грижите, които специалистите полагат за новороденото и майката, както и кои са услугите, предлагани в отделението.

Не е необходимо предварително записване, за да се възползвате от Деня на отворените врати в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Допълнителна информация може да бъде получена всеки делничен ден на телефон: 066 899 659.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица