Свържи се с нас

Крими

Няма заподозрян за смъртта на момичето.Търсят очевидци на падането!

Published

on

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На този етап няма заподозрян, няма установен извършител, няма повдигнато обвинение и няма задържани лица, но се работи по всички версии. Мога да ви уверя, че се работи усилено. Не е установен и очевидец на самото падане. Търси се очевидец. Това заяви пред медиите Людмила Рачева, наблюдаващ прокурор по делото на 20-годишното момиче от Габрово, намерило смъртта си, падайки посред бял ден от терасата на жилищен блок на ул. „Свищовска“ на 4 юни.

На срещата с журналистите присъстваха още Надежда Желева – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Габрово, главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция “Национална полиция”, старши комисар Борислав Бончев, директор на ОДМВР – Габрово и комисар Денислав Донков, зам. директор на ОДМВР – Габрово.

Рачева информира, че от самото начало разследването по този случай се води за умишлено убийство, но не са изключени и други версии – самоубийство или склоняване към самоубийство. При аутопсията не са установени следи от насилие, които да не могат да бъдат обяснени с падането от балкона. Иззети са проби кръв и урина, които ще се изследват. Днес е назначено и изследването.

При аутопсията са установени и следи от наркотици, но все още не се знае каква е тяхната концентрацията и вида им, допълни още наблюдаващият прокурор. По думите на Людмила Рачева до момента са разпитвани много хора, установени по оперативен път, като увери, че разпитите ще продължат.

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Наблюдаващият прокурор отрече и се противопостави на градския слух, че ще бъде направен опит да бъде прикрит евентуалният извършител, ако бъде установен такъв, а случаят потулен.

„Обстоятелството, че ние водим делото за убийство достатъчно ясно говори, че от наша страна няма абсолютно никакъв опит нещата да бъдат прикрити. Нямам версия, че работим да докажем само убийство или самоубийство. Проверяваме всички версии, за да можем да установим дали се касае за умишлено престъпление или нещастен случай“, категорична бе Рачева.

Прокурорът коментира, че полицията е пристигнала минути след подаване на сигнала към 13:00 ч. на 4 юни и са взети мерки да се запазят уликите. Следите, които са иззети от местопроизшествието в момента се изследват.

Изпратените от телефона на починалото момиче съобщения бяха определени от Рачева като важни. Преглеждани са записи от видеокамери по маршрута на момичето, по който е минала. От тях е събрана информация, част от която предстои да бъде анализирана.

Не са установени следи от взломяване на входната врата на жилището, което е обитавала загиналата. Към момента, когато тялото на момичето е полетяло от терасата, не са установени лица в апартамента.

Днес е било проведено съвещание на ръководството на Областната дирекция на МВР – Габрово, наблюдаващия прокурор Людмила Рачева и ръководителя на Окръжна прокуратура – Габрово Надежда Желева. По време на срещата е било анализирано всичко, което е изяснено по случая, стана известно още от казаното пред журналистите.

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От габровската полицията бяха категорични, че се проверява всякаква информация, имаща отношение със случая, която би допринесла за неговото изясняване. „Нищо не се подценява категорично“, заяви комисар Денислав Донков.

Главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция “Национална полиция”, информира, че в екипа по разследването на случая са включени и служители на отдел „Убийства“ ГДНП, които ще оказват съдействие при ускоряване на експертизи и разширяване на възможностите на използване на Института по криминалистика и криминология.

„Призивът ни е хората, които знаят нещо и могат да помогнат за разкриването на случая да не го коментират с вероятни версии пред медиите и да нагнетяват обстановката, а да ни потърсят и да ни съдействат“, призова ръководителят на Окръжната прокуратура Надежда Желева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спряха пиян габровец без книжка на ранина при проверка в Дряново

Published

on

38-годишен габровец, с отнета за употребата на алкохол шофьорска книжка, бе засечен отново в нетрезво състояние зад волана. Срещу него е заведено бързо полицейско производство.

Пияният водач бил отбил за проверка в неделя, 14 април, 10 минути преди 08.00 часа в Дряново. Тогава екип на полицията, патрулиращ в града на Майстор Колю Фичето, проверил шофьора на лек автомобил „Пежо 206“.

Водачът бил тестван за алкохол, тъй като видимо изглеждал употребил. Техническото средство отчело 1.05 промила в количеството издишан въздух.

При извършената справка в информационните масиви на МВР проверяващите полицаи установили, че мъжът управлявала автомобила след влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол.

Зареди още

Крими

Арестуваха двама непълнолетни заради марихуана, сред тях британец

Published

on

Двама непълнолетни бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ Габрово спрели за проверка 16-годишно момче, гражданин на Великобритания, известно на МВР.

Установено било, че придобило и държи в себе си суха зелена листна маса с тегло 8.5 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Последвало претърсване в обитаваното от него жилище, където също била намерена марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

На детска площадка в Севлиево полицейски служители проверили 17-годишно момче от село Богатово.

При извършения му личен обиск униформените служители установили, че лицето придобило и държи в себе си свивка, съдържаща суха зелена листна маса с тегло 1.93 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Крими

Кола блъсна 14-годишно момиче, пресичащо на бул.“Априлов“

Published

on

14-годишно момиче беше блъснато от кола в Габрово. Пътнотранспортното произшествие е станало вчера, 9 април, около 16.20 часа на бул.“Априлов“, съобщават от пресцентъра на полицията.

Момичето е било ударено на пешеходната пътека от лек автомобил „Дачия“. Колата била управлявана от 59-годишен мъж, който не пропуснал пресичащи на пешеходната пътека пешеходци и е блъснал детето.

Момичето било откарано в габровската болница от своя баща, където била установена контузия на десния лакът, като след прегледа било освободено за домашно лечение.

Водачът на автомобила напуснал местопроизшествието без да уведоми контролните органи. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица