Свържи се с нас

Крими

Прибраха криминално проявен, увредил 2 коли

Published

on

Полицията задържа 30-годишен криминално проявен и многократно осъждан жител на Габрово, отговорен за увреждането на два леки автомобила.

В неделя вечерта, около 22.10 часа, габровското районно полицейско управление бил получен сигнал, че неизвестен извършител е счупил дясното странично огледало на лек автомобил „Рено Туинго“ и е деформирал предния капак на „Мицубиши Колт“.

Предприети били незабавни действия, в следствие на които бил установен извършителят на деянието.

Това бил 30-годишният криминално проявен и многократно осъждан габровец. По случая е образувана преписка за извършено престъпление по чл.216 ал.1 от Наказателния кодекс.

Мъжът е бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Акция в Габровско разкри 47 деца без придружител в нощните часове

Проверките продължават и през септември.

Published

on

В периода от 30 юли до 30 август на територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР-Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел предотвратяване и разкриване на криминални престъпления и противообществени прояви, извършвани от малолетни и непълнолетни лица.

Полицейски служители извършваха проверки в районите на питейни и увеселителни заведения – дискотеки, барове, ресторанти, кафенета и други, зали за хазартни игри и паркове.

Служителите следяха за спазване разпоредбите на Закона за закрила на детето; Закона за здравето; Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места. Акцията ще продължи и през следващия месец.

През периода са били проверени 55 питейни и увеселителни заведения и 17 зали за хазартни игри. Установени са 47 деца без придружител след 22.00 часа, които са предадени на родителите им.

Съставени са 20 акта за установяване на административни нарушения. По чл.65 от Закона за МВР са съставени 28 предупреждения и 1 полицейско разпореждане по чл.64 от ЗМВР.

Зареди още

Крими

Тежък уикенд за трима, „ощавени“ от дрога зад волана в Габрово

Published

on

Трима водачи се разделиха с шофьорските си книжки, след като бяха установени зад волана да управляват под влиянието на наркотици. Нарушенията им бяха хванати през уикенда по улиците на Габрово.

Първи от всички бил сгащен 41-годишен габровец, установен да шофира „Опел Зафира“ по пладне, около 13.00 часа, дрогиран с амфетамин.

Само час по-късно 30-годишна габровка се „отчела“ с положителен резултат за пико, управлявайки „Тойота Айго“.

При последвалия личен обиск у нея, полицейските служители установили, че дрогираната дама придобила и държи в себе си бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на още метамфетамин.

Срещу двамата са образувани досъдебни производства.

Третият надрусан бил спипан рано в неделя сутринта. Около 08.40 часа, полицейски екип забелязал криволичещо по пътното платно „БМВ“ и веднага го отбил за проверка.

Водачът – 44-годишен, бил тестван за употреба на алкохол, като техническото средство отчело 1,7 промила в количеството издишан въздух.

При проверката за употреба на наркотици, дрегерът отчел положителен резултат за амфетамин и метамфетамин.

Мъжът отказал кръвна проба. По случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Крими

Затвор за двама забъркани покрай хероина и пикото в Габрово

Published

on

Окръжен съд-Габрово призна подсъдимия Ц.Ц. за виновен в това, че на 7 април 2021 г, в апартамент и прилежащото му избено помещение на ул. „Видима“ в Габрово, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, в съучастие с подсъдимия П.К. (като помагач), без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държал в себе си прекурсори, съоръжения и материали, предназначени за производство на метамфетамин, както и че държал с цел разпространение 41,55 грама метамфетамин, 14,60 грама хероин и 8,61 грама екстази, които са държани и от помагача П.К с цел укриването им извън жилището на Ц.Ц.

Той е признат за виновен и в това, че на 9 април 2021 г в съдебна зала на Окръжен съд Габрово държал у себе си 0,38 грама хероин.

На Ц.Ц. бе определено общо наказание от 7 години лишаване от свобода и глоба в полза на държавата в размер на 20 000 лв.

Съдът призна за виновен и подсъдимия П.К., за това, че на 7 април 2021 г, в съучастие като помагач на Ц.Ц. (извършител), държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества на Ц.Ц. (общо 41,55 грама метамфетамин, 8,61 грама екстази и 14,60 грама хероин), които трябвало да укрие извън жилището съучастника си и виновен и в това, че на 7 април 2021 г, без надлежно разрешително държал у себе 0,17 грама хероин и 0,193 грама метамфетамин, като бе определено общо наказание от 5 години лишаване от свобода и глоба в размер на 5 000 лева в полза на държавата.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица